23/11/2025
Deif Kaffee, Seri Manjung. Dah lama kami sekeluarga tak makan kat sini. Kali ni kami kembali. Makanan kat sini memang sedap2 & salah satu feveret lokal di Seri Manjung.
Portion yang besar... salah satu kelebihan cafe ni. Silap gaya boleh share 2 orang.
Bukan portion jer yang besar, air pun saiz xxl. Tiap kali order air memang kitorang tak ambil sorang satu. Saiznya memang ok untuk 2 org.
Hari ni saya order fish & chip. 2 orang anak saya order nasi putih buttermilk & spaghetti carbonara. Manakala wife order nasi putih paprik ayam.
Fish & chip... ada 2 ikan, rasanya ikan dory kot. Saiz memang ngam. Pastu fries yang diberi pun banyak. Jika makan ikan salutan tepung saja memang rasa biasa2. Tapi bila di cicah dengan tartar sos... rasanya jadi luar biasa. Tak tau nak describe macamana rasanya. Korang kena datang & order.
Makanan yang lain2 tu pun sedap kena dengan tekak. Nasi buttermilk disajikan dengan ayam crispy yang memang garing tapi lembut. Disiram buttermilk diatasnya seperti sebuah kawah yang ada sos putih ditengah.
Spageti carbonara memang sedap. Kuahnya pekat, tapi tak muak. Selalunya kalau pekat, akan rasa muak. Yang ni rasanya ok sangat & sedang elok. Lauk ayam pun banyak.
Boleh dikatakan apa yang kami order hari ni sedap2. Nasi goreng paprik sesuai untuk dewasa yang nak rasa pedas2 sikit. Macam biasa, makanan wife disajikan dengan saiz yang besar. Lauknya memang banyak. Nasi dah habis, lauk ada lagi.
Vibe kat cafe ni pun rileks. Memang ngam utk bawak family, nak berdating dgn wife saja pun ok. Nak celebrate besday pun ngam.
So... saya boleh suggest cafe ni kat korang.
P/s: ni bukan review berbayar yer, ikhlas dari saya nak majukan industri makanan yang sedap2 kat manjung. Dan apa yang saya rasa ni adalah berdasarkan tekak kami sekeluarga.